*janded

'cuz life is so random

rechargeable tracking device

Tintag – rechargeable tracking device de la Cluj

Din categoria “România Poate!” sau ”Romania is everywhere!”, am deosebita plăcere să vă prezint Tintag! :D Știu că are o denumire ușor ciudată, dar asta e mai puțin importat. Tintag este un dispozitiv mic și drăgălaș, care ajută oamenii căscați să își găsească lucrurile rătăcite – sau câinele, după caz și gravitate. După cum este prezentat și pe site, dar și în filmulețul pe care îl aveți mai jos, Tintag este un rechargeable tracking device.

https://www.youtube.com/watch?v=tvpY7oIs4Ow

Lasând la o parte faptul că am ajuns în etapa aia a evoluției când apa de la veceu se trage singură, ascultăm cărți în loc să le citim și aplicațiile inteligente ne organizează viața, acestă nouă invenție menită să ne ajute memoria scurtă, e făcută de 2 români din fainul Cluj! :D

Acum mai în glumă, mai în serios, ne cam lenevim rău de tot de când tehnologia „ne face viața mai ușoară”, dar performanța lui Andrei și Alex e demnă de apreciat!

tintag1

Tintag – the rechargeable tracking device

Dacă trecem peste lucrurile mărunte care sunt prezentate în filmuleț, Tintag te poate scoate din multe belele (cea cu spionatul copilului când ajunge la școală, nu e o idee atât de bună). Dacă îl atașezi obiectelor corespunzătoare, cum ar fi valiza când călătorești, sau poate chiar cățelul care știi că e zvăpăiat și se rătăcește mai tot timpul, dreptunghiul ăsta mic și colorat e o invenție foarte tare!

M-am uitat și pe site-ul lor și toate conturile de social media și mă bucur să văd că totul este foarte profi și fain făcut. Eu una am ales să vă povestesc despre ei, pentru că isprava lor merită împărtășită și lăudată! Tu cum ai folosi Tintag? :D

Puteți vizita și website-ul lor pentru mai multe detalii, iar aici aveți pagina lor de facebook – în cazul în care vreți să îi ajutați cu un like/share.

 • Alejandro

  Smenozeala asta o sa aiba un real succes in randul fetelor isterice si extrem de geloase.
  Toti bou-frienzii lor o sa fie hmmm… “convinsi” sa poarte cate o de-asta la gat in loc de cruciulitza,
  atunci cand nu vor putea fi supravegheati indeaproape :))

  • Mai sa stii ca m-am gandit si la faza asta cu persoanele care au probleme masive cu increderea. Dar atat timp cand nu limiteaza nimeni cum sa fie utilizat dispozitivul cu pricina, da… cred ca astefel de persoane se vor simti usurate sa aibe acces la asa ceva. :))

 • Pentru mine cred ca ar fi util dispozitivul daca l-as atasa la bricheta…mereu uit unde las bricheta. Asta cand e pachetul de tigari plin ca dupa ce se mai injumatateste bag si bricheta in pachet sa ma asigur ca nu o mai pierd :))

  Da, este o invenie utila, dar cred ca mai exista variante, mi se pare ca am vazut ceva asemanator si la americani, dar este foarte posibil sa gresesc:)

  • Ce conteaza daca au facut si americanii asa ceva? Important e ca 2 romani au reusit chestia asta, iar eu una consider ca merita sa ii laudam mai departe.

 • Vreau si eu unul pentru cap. Mereu mi-l uit pe aiurea…